Актуални новини

Сдружение „Благотворни приятели“ осигурява бъдеще за деца без родители във Враца

Сдружение „Благотворни приятели“ осигурява бъдеще за деца без родители във Враца
 В навечерието на един от най-светлите християнски празници Възкресение Христово Борил Коцев, Мартин Харизанов, Архангел Маринов и Мирослав Петров от Сдружение „Благотворни приятели“ посетиха две преходни жилища за деца, лишени от родителска грижа във Враца и два дома за възрастни хора в областта.

При срещата си с децата от жилищата на Велики четвъртък представителите на сдружението ги изненадаха с лакомства и козунаци и разговаряха с младежите и ръководителката на жилищата Ива Станчева за интересите и мечтите на подрастващите.

От „Благотворни приятели“ обявиха готовността си да подкрепят тийнейджърите по пътя към целите им и да ги подпомагат в развитието им, а на един от тях дори същия ден бе съдействанo да започне да тренира любимия си спорт. Най-голямата изненада за младежите бе, че от сдружението ще им осигурят работни места в няколко врачански фирми след навършване на пълнолетието им. Единственото, което се изисква от тях, е да посещават редовно училище и да имат задоволителен успех, за което ще бъдат следени отблизо.

По случай предстоящия празник представителите на сдружението не забравиха и самотните възрастните хора. Те посетиха и раздадоха козунаци на обитателите на домовете за стари хора във Враца с директор Калина Николова и този в село Попица с директор Силвия Дикова.

Добавено: Петък, 30 Април 2021г Виж още

Най-четени новини