Блог публикация

vratza-info.net > Блог > Любопитно > Как котките лекуват хората

Как котките лекуват хората

Котките не само радват стопаните си с присъствието си, но и напълно реално подобряват здравето им. Испанско момиченце на име Мария било бутнато от пиян шофьор и изпаднало в кома. След като месеци наред лежало в болницата, то било изписано и родителите му се измъчвали, като го гледали как не се събужда в дома им.

Момиченцето било спасено от уличен котарак. „В стаята беше тъмно, но изведнъж видях, че на леглото на дъщеря ми лежи мръсен уличен котарак и облизва лявата й ръка. Пръстите й започнаха да се движат”, спомня си майката на Мария.

Родителите на детето оставили котарака в дома си. Той постоянно лежал при момиченцето и облизвал ръцете му. След осем дни котешка терапия Мария излязла от кома.

Американка страдала дълго време от менструални болки. Тя осиновила коте от приют, което лягало всеки месец по време на цикъла й върху корема й и болките отшумели.

Лечебното въздействие на котките се проявява, докато галите любимеца си или ако той легне върху вас. Котките често лягат върху място, където започва възпалителен процес и по този начин спират заболяването в зародиш.

Котките лекуват артрит, артрози и радикулит. Котките действат като професионални психотерапевти. Те имат учудващата способност да установяват бързо душевен контакт с болния. Достатъчно е да постоят около човека и разбират кой орган има нужда от тяхното влияние.

Топлината и мъркането на котката действат успокояващо на психиката на пациенти с нервни заболявания. Мъркането на котките е много полезно при депресия, неврози и други нервни разстройства.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *