Блог публикация

vratza-info.net > Блог > Любопитно > Иновации в българската кухня: 5 шеф-готвачи, които променят правилата

Иновации в българската кухня: 5 шеф-готвачи, които променят правилата

Кулинарията непрестанно се развива не само в световен мащаб, но и в България. Модернизацията и съвременния прочит на традиционната българска кухня са ясно забележими и се приемат все по-добре от местни и чуждестранни любители на гастрономическите изживявания.

Креативност, експерименти, гурме, текстури, аромати и иновативност по отношение на презентацията, в комбинация със запазените и подобрени традиции, издигат кулинарията в България все по-високо. Вижте кои са 5 от най-добрите шеф-готвачи, които променят правилата в кухнята.

Иван Манчев

Освен с известни предавания в сферата на кулинарията, портфолиото на Иван Манчев се свързва с много повече – притежание на един от най-успешните ресторанти в София, издадени книги за национална и световна кухня, както и внедряването на иновации, които променят българските ястия завинаги. Характерно за него е:

  • използването на традиционни български рецепти и модернизирането им чрез съвременни техники за приготвяне и промяна на компоненти;
  • употреба на нестандартни съставки и подправки, които да подобрят вкусовите качества на обичаните и познати ястия;
  • експерименти с текстури и биопродукти, които може да откриете в “Любимото от родната кухня”, “Манчев срещу Шишков” и “Мечти и кошмари”, която дава информация за кулинарния бизнес в България от близък поглед.

Това са някои от особеностите на творчеството на Иван Манчев, които го класират сред топ шеф-готвачите в България.

Любомир Младенов

Този шеф-готвач е сред първите, който преработва популярни ястия с животински продукти и ги представя с нов веган прочит за любителите на плодове, зеленчуци и други растителни култури. Той демонстрира своята кулинарна креативност, иновацията на веган кухнята и заема една от челните позиции в сферата на кулинарията.

Виктор Ангелов

Със сигурност това е един от най-известните топ шефове в кулинарията, познат от известно кулинарно шоу. Работата му зад граница и дългогодишния му опит формират една нова вълна и иновация в кулинарното изкуство в България. Той е съорганизатор на БАПГ – Българска асоциация за професионални готвачи.

Творчеството му демонстрира фюжън, многокомпонентни ястия, различни техники и цялостна модернизация на всички специалитети, които може да опитате в неговия ресторант.

Николай Ненов

Този шеф-готвач е ценител на иновациите и внедряването им в българските традиции, вкусове и предпочитания чрез създаването на неповторимо гурме меню за ценители. За създаването на произведенията на изкуството в сферата на кулинарията той използва най-новите иновации и техники, като молекулярна кухня, смесва текстури и нестандартни продукти и създава съвършенство в чиния.

Таньо Шишков

Акомпанира си с Иван Манчев в създаването на “Любимото от родната кухня”.  Характерно за неговото творчество е пресъздаването на любими ястия от детствовто и миналото, вдъхването им на нов живот и представянето им в една изцяло нова визия.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *