Сдружение „Благотворни приятели“ възстанови изгорялата къща на сем. Иванови във Враца за Коледа!

Добавено: Сряда, 23 Декември 2020г

Коледа дойде за варачанско семейство, което изгуби своят дом след пожар. Сдружението „Благотворни приятели“ успя да възстанови изгорялата къща във Враца на сем. Райничка и Ангел Иванови.
На 22 юни късо съединение в електрическата инсталация предизвиква пожар, който изпепели дома на възрастното семейство на ул. „Цветана Табакова“. Фамилията живее скромно и няма възможност да ремонтира своя дом. По тази причина сдружение „Благотворни приятели“, което е създадено от достойни мъже от Враца, Монтана, Мездра, Бяла Слатина и Оряхово, взе решение да помогне на пострадалите.


Така броени дни преди най-светлия празник сем. Иванови вече имат основно ремонтиран дом, в който да живеят. Къщата е с нови покрив и електрическа инсталация, обновени баня, тоалетна и стаи. Сменени бяха и дограмата на къщата и входна врата.

От сдружението изказват своите благодарности към собственика на „Инекс трейд“ Илиан Цветков, който реагира незабавно и за своя сметка обнови санитарните помещения. На призива за помощ откликна и собственикът на „Ти Ди Ем пласт“ Тодор Гангалов, благодарение на който къщата има нова дограма.В благотворителната акция се включи и общинското БКС под ръководството на управителя Борислав Димитров, което имаше грижата да извози тоновете отпадъци, останали след разчистването на останките от пожара и след ремонта. Семейството беше подкрепено и от кмета на Враца Калин Каменов, който преведе 3 000 лв. за справяне с щетите от бедствието.
Пожарът и последвалото бързо възстановяване на съсипаната къща показаха, че гражданското общество във Враца е живо и когато е обединено, резултатът е повод за гордост. Коледа е!


на снимката: Отляво надясно: Председателят на "Благотворни приятели" Борил Коцев, членът на сдружението Мартин Харизанов, синът на собствениците Кирил и управителят на агенция BulNews Даниел Бузов са доволни от свършената работа 

Коментари

Още актуални новини