Община Враца предприема социални и икономически мерки в подкрепа на бизнеса и хората

Добавено: Сряда, 25 Март 2020г

 Обстановката в страната е предизвикателна за всички граждани и фирми. Бизнесът тепърва ще има нужда от подкрепа. Ето какви социални и икономически мерки е предприела Община Враца до днес:


Удължен е срокът за плащането на данъка върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци, с отстъпка от 5%, до 30 юни 2020 година.


Удължава се и срокът за плащане на данъка върху превозните средства, отново с 5% отстъпка, до 30 юни 2020 година.На предстоящото заседание на Общинския съвет – на 31 март, ще бъде предложено – търговците, използващи терени и обекти, които са общинска собственост и не функционират по време на извънредното положение, ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ от заплащането на наеми по сключените договори и такси за ползване на тротоарно право, пазари, тържища и др., ДО ОТМЯНА НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ.


Община Враца ще окаже съдействие на местния бизнес, като го запознае с мерките на правителството за икономическа подкрепа спрямо фирмите засегнатите при борбата срещу коронавируса.


Отменена е „Синя зона“ до 29 март.


Детската кухня и диетичното хранене се осъществяват с доставка до дома.


Продължава социалният патронаж.


Въведена е нова услуга, чрез която се доставят основни хранителни продукти и лекарства на хора в нужда - възрастни, самотни или обездвижени наши съграждани.


Коментари

Още актуални новини