ВАЖНО! Нови извънредни мерки влизат в сила от полунощ!

Добавено: Петък, 20 Март 2020г

И България обяви днес нови извънредни мерки. 


Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки на съоръжения на открити и закрити обществени места.


Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.


През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност.


Разходките ще са позволени за собственици на кучета. Те могат да извеждат домашните си любимци, но без право да се събират с други стопани на кучета, уточни министърът.

Въвеждат се и ограничения в часовете за пазаруване в магазини и аптеки. В часовете от 8:30 до 10:30 хранителни магазини и аптеки ще бъдат отворени само за хора на възраст над 60 години.


Полицията ще следи дали мерките се спазват.

Коментари

Още актуални новини