Бойко Борисов посети Враца!

Добавено: Вторник, 17 Март 2020г


Министър-председателят Бойко Борисов посети една от фабриките на завод „Аполо“ във Враца, където се произвеждат защитни облекла. Компанията изработва водонепроницаеми облекла по най-високите стандарти.

Премиерът Борисов беше запознат с целия производствен процес. Ръководството на фабриката демонстрира специалните сертифицирани платове, които не пропускат въздух и вода. Близо 300 броя защитни облекла ще бъдат произведени още днес във фабриката, а още 1600 броя – до края на утрешния ден.
„До довечера каквото се произведе, нека да стигне до медицинския персонал. Тече голяма поръчка в ЕС, довечера имаме заседание на Европейски съвет и ще изпратя на колегите сертификатите, така че да можем да се включим в поръчката“, заяви министър-председателят. Борисов посочи, че е необходимо работниците в завода във Враца също да бъдат защитени максимално.

Министър-председателят заяви, че с колегите си от Унгария и Хърватия ще направят нужното, за да бъде осигурен кордон през страните за доставките на необходимите материали."Искам българските лекари, сестри и медицински работници да чуят и видят, че защитните облекла, които се произвеждат за тях, са най-добрите. Посетих фабриката във Враца, където се работи по най-високите световни стандарти. Готови са първите защитни облекла и заръчах още днес да стигнат до медицинския персонал из страната. Довечера на заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе чрез видеовръзка, ще информирам колегите, че ние също можем да участваме в голямата поръчка на ЕС за защитни облекла. Най-сърдечно поздравих и работниците в завода, които също трябва да бъдат максимално защитени. Техният труд е изключително важен." Това написа премиера в профила си във фейсбук.

Коментари

Още актуални новини