Входният модул „Светломразец“ към пещера Леденика е разрушен в резултат от метеорологичните условия

Добавено: Сряда, 26 Февруари 2020г


 Конструкцията на входния модул „Светломразец“, който е разположен преди пещера Леденика, е разрушена. Това установиха служители на ОП „Спорт и туризъм“ и експерти от отдел „Инвеститорски контрол“ към Община Враца по-рано днес. Към момента районът се обезопасява, като се осигурява достъп на туристи към природния феномен. Няма пострадали лица при инцидента. 


Експертите от местната администрация са категорични, че причината за падането на модула са пукнатини в конструкцията, за които няколкократно Община Враца е сигнализирала фирмата-изпълнител на обекта - „Дъ пойнт интернешънъл“ ООД Предприети са действия от страна на местната администрация за възстановяване на съоръжението за сметка на изпълнителя, тъй като гаранцията по проекта изтича на 29.08.2023 година. 


За последните три години в поддръжката на природния парк, който е обновен с европейски средства, са инвестирани над 100 000 лв. от местния бюджет за ремонт на декоративни фигури, плочки, закупуването на хидрофор и поставянето на 15-кубиков резервоар с питейна вода.

Коментари

Още актуални новини