„Благотворни приятели“ отново учреди стипендия за даровити студенти.Мартин Харизанов отново в подкрепа на младите врачани /снимки/

Добавено: Вторник, 30 Април 2019г


За втора поредна година сдружението „Благотворни приятели“ с представители Мартин Харизанов, Борил Коцев и Йордан Николов, учреди стипендия за даровити студенти в памет на Патриарха на българската склуптура проф. Андрей Николов.  Удостоверението за стипендията бе връчено на Филип Филипов. Това се случи на официална церемония на 29.04.2019г. (понеделник) в регионалния исторически музей, в деня, в който отбелязваме 141 години от рождението на именития врачанин. От началото на новата академична 2019/2020 година той ще получава всеки месец от „Благотворни приятели“ по 250лв.


Филип Иванов Филипов е роден на 04.07.1998 г. в гр. Враца. Потомствен каменар. Завършил е основното си образование в СОУ „Отец Паисий“, в последствие завършва средно специално образование в Професионална гимназия по каменообработване с. Кунино, професия: Художник, специалност: Скулптура. Към момента е студент 2-ри курс в НХА – гр. София, специалност „Скулптура“. Лауреат е на национални конкурси, от които има четири първи места. Участия в изложби в София, Враца, Благоевград, Кюстендил. Демонстрации по каменоделство на Международен панаир на занаятите в Пловдив, античен фестивал „Орел на Дунава“ в гр. Свищов и панаир на занаятите в гр. Трявна. Три поредни години е стипендиант на Американска фондация за България (АФБ).


Коментари

Още актуални новини