Враца ще се превърне в зелен оазис

Добавено: Сряда, 11 Април 2018г


В същински оазис ще се превърне центърът на Враца с изпълнението на проекта за реконструкция на централната пешеходна зона. Цялостна архитектурна концепция за обновяването е подчинена на уважение към запазеното културно-историческо наследство, социално-икономически обусловена от идеята за популяризиране на локалната идентичност, местна природа, бит и занаяти с иновативни, съвременни средства. Предвидената настилка е широкоформатен екструдиран клинкер в натуралната бежово-кафява гама, който гарантира едновременно дълговечност, съвременен облик и хармония с прилежащата околна среда. 


Осигурено е безпроблемно интегриране на елементи на градското обзавеждане със съвременна визия, в един стил и в серийност - специално разработени за този проект, осигурена е достъпна среда, заложено е осветление от ново поколение, обогатени са водните и зелените площи. 


Именно новата растителна „украса“ на централна Враца е акцент в проекта за новия облик на града. Предвижда се старите високи дървета да се подменят с храстовидни растения с ярки цветове. Целта е да се постигне ефект от повече светлина в пешеходната зона и да се подобри стилът на градската среда. За целта местната управа е предвидила и повече водни елементи - фонтани и системи за напояване. Образно оказано, скоро центърът на Враца „ще разцъфне“ с нов, по-зелен и свеж облик.


източник: kmeta.bg

Коментари

Още актуални новини