Над 300 шарени яйца боядисаха децата на Враца

Добавено: Сряда, 04 Април 2018г


Над 300 пъстри яйца боядисаха децата на Враца на Велики четвъртък в работилница, която отвори врати на площад „Христо Ботев“. Инициативата бе организирана от Община Враца и в нея се включиха ученици и учители от програмата „Твоят час“, младежите от „„Интеракт клуб“ - Враца“, възпитаници на детски градини, деца със своите родители и близки.


В обособени шатри и кътове бяха представени различни видове боядисване – с бои, рисуване с восък, рисувани яйца, декупаж, суха техника с игла и вълна. Всеки участник имаше възможност да избира как да направи своето писано яйце. В работилницата бе включено и рисуване на тематични картини и интерактивни игри.


Голям интерес предизвика и образователната игра, организирана от звено „Център за младежки дейности“ - „Експедиция Великден – Преоткрий Враца”. Атрактивното състезание включваше събиране на великденски яйца чрез загадки, свързани с културно-историческото наследство на Враца. В предизвикателството на търсенето на великденски яйца участваха много деца и всички си тръгнаха с награди.Великденската работилница е част от програмата на Община Враца за отбелязване на Пролетните празници в града.

Коментари

Още актуални новини