Община Враца с превантивни мерки срещу нередовните таксиметрови шофьори

Добавено: Четвъртък, 29 Март 2018г


Съвместни проверки на таксиметровите шофьори, извършващи дейност в общината, ще стартират през месец април. Това стана ясно след проведената работна среща, организирана от заместник-кмета Мария Попова. „След множество подадени сигнали от недоволни клиенти от различни таксиметрови фирми в града, бе взето решение за извършване на съвместни проверки от пет компетентни институции. С предприемането на превантивните мерки се цели преустановяване на порочни практики в превоза на пътници и нарушаването на нормативните уредби“ – коментира Попова. Заместник-кметът допълни, че в началото на годината всички шофьори, осъществяващи таксиметров превоз, са били уведомени че трябва да развиват своята дейност съобразно действащото законодателство.


При специализираните инспекции ще се следи за спазване на данъчното и трудовото законодателство, за валидни разрешителни, както и за законосъобразното и безопасно извършване на таксиметров превоз на пътници. При констатирани нарушения контролните органи ще съставят актове за извършване на административни нарушения.


На работната среща присъстваха още: директорът на НАП в града – Александър Александров, началникът на областния отдел „Автомобилна администрация“ Любомир Бранков, ръководителят на КАТ – Враца Иван Коцев, представител на „Инспекция по труда“,  ръководителят на звено „Инспекторат“ Галя Цветанова и Виктория Начева – старши експерт „Транспорт и пътища“ в Община Враца.


В края на срещата Мария Попова коментира, че проверките са началото на една добра комуникация и координация между петте институции, с цел осигуряване на по-сигурен таксиметров превоз в града.


Община Враца апелира ползвателите на таксиметрови услуги, както и шофьорите на таксита, да подават сигнали за нередности на дежурния телефон в местната администрация: 0885 11 88 57.

Коментари

Още актуални новини