Над 2 000 знамена подарява Община Враца по повод 3-ти март

Добавено: Четвъртък, 01 Март 2018г

От 1-ви март, за трета поредна година, по повод предстоящия Национален празник 3-ти март, Община Враца организира раздаване на знамена. Българският трикольор е подарък от кмета Калин Каменов. Първи трибагреника ще получат живеещите на булевард „Никола Войводов“. Призивът на градоначалника е той да бъде поставен от страната на централната пешеходна зона, за да може цялата улица да бъде украсена с националния флаг на празника.


Традиционно знамена, по повод 3-ти март, ще се раздават и на учениците в Община Враца. Кметът Калин Каменов, заместник-кметовете - Петя Долапчиева и Мария Попова, както и изпълняващият длъжността председател на Общински съвет - Враца д-р Владимир Христов ще подарят знамена на всички първокласници и седмокласници. Връчването на националния трикольор ще бъде съпроводено от патриотичен час, проведен от екипа на Младежки център – Враца. По интересен за учениците начин ще бъде представена историята на българското знаме и неговата символика.


В Регионален исторически музей, на 2-ри март, в 15:00 ч. своя трибагреник ще получат и децата от училищата в малките населени места.

Коментари

Още актуални новини