Обновяват пътя до „Леденика" на пролет

Добавено: Понеделник, 16 Февруари 2015г

Пътят до пещерата „Леденика" ще бъде изкърпен и основно ремонтиран след края на зимата. А през месец юни започват дейностите по неговата основна рехалитация по проект на стойност 12 000 000 лева, финансиран от оперативна програма „Региони в растеж 2014 - 2020" на Европейския съюз.  


Това стана ясно днес по време на парламентарния контрол след въпрос, зададен до министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Питането беше зададено от заместник-председателя на Народното събрание, заместник-председател на Земеделски народен съюз и депутат от ПГ на Български демократичен център за област Враца Явор Хайтов.


 Министър Павлова не само заяви кога започва ремонтът, но и успокои хората от Врачанско, че цялото трасе до „Леденика" е включено сред приоритетните обекти по оперативна програма „Региони в растеж".  


„Пътят до „Леденика" ще бъде основно ремонтиран и рехабилитиран след края на зимата. На 12-ия километър от него има свлачище, което допълнително ще бъде укрепено. Но заради особеното отношение на правителството към Северозапада, сме включили този път в програма „Региони в растеж 2014 - 2020". Трасето с дължина 18 километра, включително подходите и пътните възли към него ще бъде основно ремонтирано, а индикативната стойност за това е около 12 000 000 лева. Очакванията ни са, че м рамките на до 1 година това ще се случи", обеща от парламентарната трибуна министър Лиляна Павлова. Въпросът на Явор Хайтов беше внесен в деловодството на 27 ноември 2014 г., но чак сега му дойде времето да бъде зададен от парламентарната трибуна и да получи отговор.


източник: "Дарик"

Коментари

Още актуални новини