Кметът: Завършва един амбициозен строителен сезон за Враца

Добавено: Сряда, 22 Октомври 2014г

 Обиколка по обекти от строителната програма на община Враца направиха днес  кметът инж. Николай Иванов и заместникът му по устройство на територията инж. Николай   Йорданов.


„В края сме на един строителен сезон, който беше много успешен за община   Враца. Тази година строителната ни програма е амбициозна и включва основни ремонти на   улици, строителство на детски площадки и паркове, и текущи ремонти, в които се влагат   милиони. Надяваме се да има още хубави дни, за да се завърши всичко в срок” – каза кметът   на града.  


Първото място, което бе посетено, е завършващият основен ремонт на бул. „2 юни”,   където днес се полага последният слой асфалт в участъка от пресечката с ул. „Ген. Леонов”   до кръстовището с ул. „Екзарх Йосиф”. Работниците и проверяващите бяха единодушни,   че ако се налага ще се работи до късно, но обектът ще бъде завършен, за да може утре   да се възстанови движението на обществения транспорт и другите превозни средства по   булеварда. Продължава работата по поставянето на плочките на новите тротоари, като се   очаква те да бъдат готови до края на ноември.


Екипи на строителите фирми „Пътинженеринг   – М” и „Пътстройинженеринг” работят и по преасфалтиране на улиците „Екзарх   Йосиф”, „Ген. Леонов”, „Околчица”, „Стоян Ц. Даскалов”и бул. „Демокрация”. До момента   в строителството на бул. „2 юни” са вложени около 900 000 лева, а общо в обновяването на   централните улици – 4.2 милиона лева.  


Почти е завършен основният ремонт на бившето гумено игрище. На мястото вече   са готови две игрища – за футбол на малки вратички и за волейбол и баскетбол. В момента   се монтират пейките за зрителите. Предстои поставянето на вратите, таблата и мрежата,   която разделя двете игрища. Първите, които ще ползват двете игрища са участниците в   Ученическите спортни игри за купата „Ротари 2014”. До момента за участие са се записали   над 600 деца от училища в общината, а първите състезания са на 4 ноември.


Строителството   на новата спортна площадка е по проекта „Враца – привлекателно място за живеене” и се   изпълнява от ДЗЗД „Ситистрой” – Враца.  На 80 % е завършено строителството на новия парк в най-големия жилищен комплекс   във Враца – „Дъбника”. Извършват се довършителни работи по сцената и трибуните   на амфитеатъра, по сградата, в която ще има кафене, по озеленяването и напоителната   система. „Това ще е едно от най-красивите места в града. Само дърветата в парка ще са над   6 000, ще има фонтани, зелени площи, места за отдих” – коментира инж. Николай Иванов.   Изграждането му също е част от проекта на Общината „Враца – привлекателно място за   живеене”. Построяването му бе възложено на ДЗЗД „Ситистрой” – Враца.  


Стартира и първият етап от дългоочаквания ремонт на стадион „Христо Ботев”.   Спортни деятели припомниха, че стадионът е строен в периода от 1959 до 1965 г. и   оттогава не е ремонтиран. Започнали са изкопните работи и поставянето на дренажна   система в района на терена. Следващата стъпка е насипването на терена и обновяване на   част от трибуните. Първият етап възлиза на 2.2 милиона лева и включва също саниране на   административната сграда.   Последният обект, който посетиха инж. Николай Иванов и инж. Николай Йорданов бе   ученическото градче, където се извършва текущ ремонт на уличната мрежа.Коментари

Още актуални новини