На 26-ти октомври пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК ще посети гр. Враца

Добавено: Сряда, 22 Октомври 2014г

 На 10 октомври „ЕКОПАК България” АД стартира конкурс в национален  мащаб под наслов „Моята зелена мечта за България”.


В периода 10 октомври   - 2 ноември 2014 г., учениците в страната ще имат възможност да изразят чрез   авторски проект - разказ, есе, стихотворение или рисунка своята мечта за една   по-красива и зелена България.    


Образователната кампания „Моята зелена мечта за България” е конкурс,   в който могат да вземат участие всички ученици, независимо от тяхната възраст.   Всяко дете трябва предварително да подготви своята творба и символично да я   закачи на едно от дърветата в пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК.   Така творецът ще се регистрира успешно за участие в конкурса. Всички творби се разглеждат и оценяват след края на конкурса от три членно жури в състав писателката Ваня Щерева, публициста Константин Вълков и художника Ставри Калинов. Стоте най-добри произведения от цялата страна ще бъдат обявени на   пресконференция на 18 ноември 2014 г. в град София. Победителите ще бъдат   публикувани и на страницата на конкурса www.zelena.ecopack.bg .  


„Градина на мечтите” на ЕКОПАК е в град Враца на 26-ти октомври.  Младите автори ще могат да регистрират произведенията си между 10.30 и 17.30 часа на площад „Христо Ботев“. Всеки един участник освен малък   подарък получава и снимка за спомен от момента на поставяне на своето   произведение на едно от дърветата на ЕКОПАК.  След град Враца инсталацията ще премине през Пловдив на 1-ви ноември   и ще завърши обиколката си на 2-ри.  ЕКОПАК очаква всички млади творци да се включат в инициативата като   разкажат или нарисуват мечтите си за едно по-зелено и красиво бъдеще.   За да научат повече подробности за инициативата на ЕКОПАК учениците   могат да посетят интернет страницата на кампанията www.zelena.ecopack.bg   


Коментари

Още актуални новини