5D киносалон отвори врати на "Леденика"

Добавено: Четвъртък, 06 Март 2014г

Първото 5D кино в България се намира в новия развлекателен парк край пещерата Леденика във Врачанския балкан.


Първият у нас високопланински киносалон по технологията 5D бе оборудван в посетителския център на новия развлекателен парк край пещерата Леденика във Врачанския балкан. Новата атракция превръща зрителите в търсачи на силни усещания, които участват като филмови герои в невероятни приключенски ситуации.

Зрителите в кинозалата сядат в специални хидравлични кресла и си слагат предпазни колани, защото наистина им предстои шеметно пътуване в света на въображението. По време на прожекцията столовете се въртят и накланят във всички посоки според филмовото действие на екрана. По девет различни способа се въздейства върху зрителя, за да се получи ефектът на "влизането" му, или по-точно "поглъщането" му в картината.

В киносалона внезапно започва да духа силен вятър, да вали дъжд, после във въздуха литват балончета и човек се чувства като риба в аквариум или като костенурка на морското дъно. Зрителите дори се пошегуваха, че уникалната природна забележителност - пещерата Леденика, вече има кино конкуренция, която ще представя чудесата на света в небесата, под земята и под водата.


източник: news7.bg


Коментари

Още актуални новини