ИЗВЪНРЕДНО! Ще имат ли врачани работещ лифт с нова ски писта ! ? Зависи от Общинския съвет и кмета !

Добавено: Понеделник, 03 Февруари 2014г Отправена е покана до кмета и Общинския съвет на град Враца от Красимир Каменов и неговата дъщеря Петя Красимирова Петрова за публично-частно партньорство във връзка с цялостното възстановяване на врачанския лифт, изграждане на ски писта от горна до долна лифтова станция,и цялата инфраструктура на долна лифтова станция, която включва кафе-бистро и басейна.


 Инвестиционното намерение предвижда възстановяване на лифта, изграждане на ски писта по цялата билна част с ширина 40м и дължина около 2 км, която ще даде завършеност на идеята за построяване на самото съоражение. През пролетния сезон пистата ще се използва за планинско колоездене и еко туризъм. Възстановяването на басейна ще даде на врачани още едно място за приятен летен отдих. 
Предвижда се на горна лифтова станция изграждане на битова сграда за коне, предназначени за любителска езда. За посещение на пещерата  „Леденика“ ще се предлагат два файтона с аниматор.

До хижа  „Пършевица“ ще се осигури маршрутно такси, а за по-екстремни предпочитания ще се подсигурят кросови мотори и АТВ-та по маршрут:  горна лифтова станция - връх  „Околчица“ – село Челопек - село Паволче - град Враца. За деца и начинаещи ще се изгради въжен влек с една опорна точка от билото на планината до горна лифтова станция с дължина 350м. В дивечовъден участък „Леденика“ ще се предлага освен лов на различни видове дивеч и фотолов, и атракционни разходки сред дивеч.Когато има ясна визия за проекта ще се построи хотелска и ресторантска част, вписваща се в природната даденост.


Пред екипа на  „Враца Инфо“  желаещите да инвестират в това нелеко начинание заявиха, че нямат никакви политически амбиции и подкрепят всички , които вътре в сърцата си мислят за едно по-добро бъдеще, и превръщането на Враца в атрактивна, желана и достъпна туристическа дестинация. Коментари

Още актуални новини