Отново! Най-бедни сме в Европа, 40% от българите едвам свързват двата края

Добавено: Понеделник, 23 Декември 2013г

Продължаваме да сме на дъното на Европа по доход на глава на населението. България все още е най-бедната страна в Европейския съюз, като 40% от населението живее на ръба на бедността и едвам свързва двата края. 


Това показва проучване, направено сред повече от 30 страни в Европа. Резултатите, представени на пресконференция на БТА, показват, че макар страната ни да бележи известен напредък, сравнено с началото на тази година, все още сме последни по доходи от всички страни в Еврозоната. Отношението на сънародниците ни към живота в родината също е повече от негативно. Над 90% от българите са на мнение, че битието ни се влошава. Най-бедния регион в България продължава да бъде Северозападният (Враца, Монтана и Видин)


Резултатите от изследването показват, че едва 1% от нашенците могат да си позволят да живеят добре с доходите, които получават. 32% пък разчитат на различни видове пенсии, за да преживяват. В същото време изследването ни представя като един от най-толерантните народи в Европа. По този показател изпреварваме Русия, Унгария, Португалия и Англия, предават от ПИК. 


Източник: razkritia.com


 


 

Коментари

Още актуални новини