Как да си направите сами невероятно красиви Великденски яйца

Добавено: Петък, 26 Април 2013г

Това е една страхотна идея за всички, които са решили тази година да отделят малко повече време за традиционното боядисване на яица.

Техниката декупаж е една чудесна възможност да направите вашите Великденски яйца истинско произведение на изкуството, че чак няма да ви се иска после да се борите с тях.

Какво ви е необходимо:

Разбира се сварени и предварително боядисани яйца, като ви препоръчваме тези, които са с по бледи цветове. Естествено може да използвате и директно само сварените яйца.

Салфетки. Може да си купите салфетки с великденски мотиви или флорални , или изобщо каквито си изберете. Всичко зависи от вашите предпочитания.

Безвредно лепило на водна основа. Ето и нашата рецепта как да си го приготвите сами:  Отделяте белтъка от едно сурово яйце, прибавяте супена лъжица захар и разбивате. Пяната, която трябва да се получи не трябва да е прекалено гъста. Под самата пяна остава мялко течност и ... именно това е вашето лепило.

Необходима ви е и четка, с помощта на която да нанасяте лепилото.

Самата техника: Изрежете мотиви от салфетката, които ви харесват. Махнете долните слоеве, трябва да остане само един. Покривате яйцето със слой от лепилото и внимателно поставяте парченцето от салфетката. След това покривате и салфетката с още един слой лепило, за да проникне в нея и да се залепи добре. Може да продължите с облепването на яйцето , докато добие напълно завършен вид.

Това е !

Коментари

Още статии