Предпразничен работохолизъм

Добавено: Четвъртък, 18 Април 2013г
Когато се стопли времето и замирише на пролет, ама на истинска пролет, когато отвсякъде ни напомнят , че Великден иде, за да не би случайно да го пропуснем, когато се заговори за боядисване на яйца и агнешки чевермета и особено, когато ни предстоят цяла седмица почивни дни, ей точно тогава ни обзема един предпразничен работохолизъм.

Ето в какво се изразява той най-често:


 

Дискутиране на неотложни въпроси

Въпросите, на които се обръща внимание наистина са спешни и неотложни. Кой, с кого, кога, по какъв начин и как: ще празнува, ще пътува, ще приготви агнешкото, ще се чука с Великденски яйца, украсени по 7 различни начина едновременно и така нататък. Това са важни проблеми, които не търпят отлагане и трябва да се обсъдят именно на работното място.


 

Флиртуване

От самата пролет ли.. и слънчевите лъчи, от захвърлените дебели пуловери и вече къде къде по-разголено облекло, хормоните сами започват да бошуват и флиртовете на работното място предпразнично се засилват. Двусмислени коментари, тънки усмивки, неловки отърквания, неволно докосване. Толкова ти се работи, че едва дочакваш  края на работния ден, за да можете отново да обсъдите работния процес, но в малко по-интимна обстановка, извън офиса.


 

Важни телефонни разговори

Говоренето по телефона е изкуство, което също достига непознати висини през пролетта и особено около Великден. Всичко трябва да бъде уговорено  за почивните дни до последния детайл, а какво по подходящо време от това, докато си на работа. Тя работата няма да избяга, и пак ще трябва да се свърши, но почивните дни чукат на вратат и време за отлагане няма.


 

От всичко казано до тук става ясно, че като пукне пролети страшно много ни се работи. Хубавото е , че през предстоящите почивни дни ще можем да се заредим с положителни емоции и енергия, която после да оползотворим и на работното си място. 

Коментари

Още статии