Прилепналите дънки са опасни за здравето

Добавено: Четвъртък, 25 Юни 2015г

Прилепналите дънки могат да бъдат опасни за здравето, след като лекари са установили, че именно те са причината за припадането на млада жена и загубата на двигателна способност цели четири дена.


35-годишна дама е успяла да забави кръвоснабдяването до краката си и да навреди сериозно на своите нервни клетки по краката.


Жертвата в този случаи имала толкова подути крака, че се наложило на лекарите да режат панталоните, за да могат да освободят краката.


Първите проблеми започнали да се усещат в палците, а след това се предали и по останалата част от краката. След като жертвата не успяла да се изправи, трябвало да седи така няколко часа, преди да бъде намерена. Медицински екип установил, че прекъсването на мускулните влакна и нараняването на някои нерви в краката е било в следствие на продължителната компресия.


Тялото й практически изпитало легендарния "отделен синдром", където тялото буквално губи връзка с крайниците и спира да функционира, както и да ги контролира. П-р Томас Кибмер споделя, че носенето на твърде тесни джинси наистина може да осакати човек и лично той не ги препоръчва. Дами, понякога не е срамно да бъдете с широки дънки, но все пак да се насладите на красивата човешка дарба - ходенето.

Коментари

Още статии