Ето какво да правим със силикагела, ако сме си купили нови обувки

Добавено: Вторник, 10 Март 2015г

Какво правите с малките пакетчета силикагел, които често биха могли да се намерят в кутиите за обувки? Повечето хора ги изхвърлят, без да подозират какви ползи се крият в тези така "непотребни отпадъци". Представяме ви няколко лесни и ефективни начина за рециклиране на силициевия диоксид. Ето как.


Чанта за фитнеса


За да неутрализирате миризмата на мръсни дрехи, може да сложите няколко пакетчетасилициев диоксид във фитнес чантата и по този начин да избегнете развитието на бактерии, причинено от влагата.


Инструменти


За да предпазите инструментите от ръждясване, е нужно само да поставите няколко пакетчета силикагел в кутията им за съхранение.


Хавлии за баня


За никого не е тайна, че банята и килерите са едни от местата с най-висока влажност. Ако искате да поддържате сухи вашите кърпи и хавлии, просто оставете няколко пакетчета от силициевия диоксид в шкафа за съхранение на този тип дрехи.


Бръснарско ножче


Знаете ли, че ако държите бръснарските ножчета в кутия, пълна със силикагел, ще избегнете тяхното последващо окисляване?


Телефон


Някои хора казват, че когато намокрите телефона си, е най-добре да поставите уреда в торбичка, пълна с ориз. Силикагелът също е едно добро решение за справяне с този "технически" проблем.


Снимки


Най-добрият начин за съхранение на стари снимки е да сложите няколко пакетчета от силициев диоксид между страниците на фотоалбума. Така вие ще защитите спомените си.


Предпазване на прозорците от замъгляване


За да предпазите прозорците на автомобила от замъгляване, е нужно да поставите няколко пакетчета силикагел в предната част на колата.


източник: framar.bg

Коментари

Още статии