Авокадо за отслабване

Добавено: Вторник, 06 Януари 2015г

 Плодът намалява килограмите, но и подобрява всички здравни показатели. По-специално повишава нивото на добрия холестерол в кръвта, намалява риска от метаболитен синдром, като се бори с мазнините в тялото. А оттук следват ползите за сърдечно-съдовата система.


Метаболитният синдром е сериозно заболяване, което се характеризира с няколко неща - повишено кръвно налягане, повишена кръвна захар, затлъстяване и др. Ако човек има най-малко три от тези показатели, той е диагностициран с метаболитен синдром. В ново проучване, проведено от Асоциацията "NHANES", в което участват повече от 17 500 възрастни става ясно, че от тях 2% редовно ядат авокадо, което съдържа 114 калории.

Проучването установи, че хората, които ядат авокадо и пълнозърнести храни консумират повече плодове и зеленчуци и по-малко захар. Те също се хранят с повече здравословни мазнини, фибри, витамини, магнезий, калий. В допълнение, тяхната диета се характеризира с ниска консумация на въглехидрати. Любителите на авокадото тежат средно с 4 кг по-малко.


Как да си избереш авокадо?

Добре узрялото авокадото е с наситен зелен свят, бляскава кора без наличие на черни петна, сухи участъци и пукнатини. Ако авокадото има крехка част вместо да е заоблено откъм дръжката, вероятно е узряло на дървото, което гарантира по-добър аромат. Ако авокадото е зелено, не го оставяй в хладилник. Зеленото авокадо узрява за седмица, поставено в плодов панер на стайна температура. Когато плодът узрее, кората му започва да потъмнява.


Здравословни рискове

Колкото и да ти звучи странно има такаива рискове:  свързани са с поява на алергични реакции. Ако имаш проявена алергия към латекс е твърде вероятно да си алергична и към авокадо, така че бъди внимателна, когато консумираш въпросния плод.


източник: www.cosmopolitan.bg

Коментари

Още статии