Как успешно да се правиш, че работиш

Добавено: Вторник, 16 Април 2013г

На работа е кофти, особено в понеделник, и особено за тези, които откровено казано, точно в понеделник, никак, ама никак не им се работи.

Ако случайно си от тях, ето няколко начина , които определено ще ти помогнат да замаскираш положението и напълно успешно да се правиш, че работиш

 

Бъди уверен. Демонстрирай това, което вършиш и то със замах. Още сутрин, когато влезеш на работното си място, стъпвай бързо и сигурно така, сякаш работата те зове отвътре.

 

Дръж бюрото си разхвърляно. Бюрото, на което кипи къртовски труд винаги изглежда разхвърляно. То непрекъснато е претрупано и изглежда така, че от многото работа не ти остава време да го почистиш. Забележка: не забравяй да променяш хауса, той трябва да е творчески хаос, а не да изглежда така  сякаш си супер мърляв.

 

Намали активността във фейсбук. Ако непрекъснато постваш разни глупави игри, сменяш си статуса и харесваш какво ли не , ще изглежда така все едно нямаш никаква работа. Остани си в профила и само шпионирай, играй си игрички, но нека това бъде видимо само за теб. Сложи си статус, че си много зает. Дори околните да знаят, че това не  е така – важно е шефът ти да мисли, че много работиш.

 

Не ходи постоянно до кафе автомата или до диспенсъра с вода. Помоли някой друг да ти донесе, щото ти толкова си зает, че и една освежителна глътка вода не можеш да отидеш да си вземеш.

Оставяй си работа за пред шефа. Ако нямаш много неща за вършене – не бързай. Нека когато шефът ти е около теб, тогава да види, колко си зает.

 

Когато говориш с някого по телефона никога, ама никога на въпроса „ Какво правиш“ не отговаряй „ми нищо“ . Верният отговор е „работя“, без значение ,с какво точно се занимаваш в момента.

Не показвай, че ти е тъпо. Колкото и скучно да ти е на работа, немрънкай и не показвай , че не издържаш вече. Правилно е да показваш, че имаш  желание за работа.

 

Не си тръгвай първи от работа. Ясно е че нямаш търпение, но бъди сигурен , че не си единствен. Важното е да не изглеждаш като човек, който брои секундата за да се чупи, а като такъв, който успешно е приключил работния ден и си тръгва с удовлетворението за добре свършената работа.

 

Коментари

Още статии