Осем аромата, които държат комарите надалеч

Добавено: Сряда, 04 Юни 2014г

Предлагаме ви следните прости и достъпни решения за справяне с предстоящата атака на комарите. 


1. 100 грама камфор или таблетка валериан, изпаряващи се на котлона, са способни да изгонят мухи и комари дори от много големи помещения. Ако ли не, винаги можете да изпиете останалите таблетки валериан и примирени със съдбата си, кротко да подрапвате зачервени пъпчици.


2. Когато сте под открито небе, за да защитите откритите части от кожата си от набезите на кръвопийците, натрийте се хубаво с листа от офика.


3. Етеричните масла от карамфил, босилек, анасон, евкалипт също са добро ПВО решение. Можете да натриете кожата си с тях или да ги накапете върху източници на топлина, които да изпарят аромата им във въздуха.


4. Свежи листа от бъз, разположени в стаята, играят ролята на невидим щит срещу изнервящите нашественици.


5. Ако сте решили да лагерувате на открито, хвърлете в огъня хвойнови клонки, да им залюти на гадовете.


6. Ароматът на кедровото масло пък е ефективен не само срещу комари, но и срещу мухи и хлебарки.


7. Никое насекомо няма да иска да се доближи до кожата ви, ако сте я третирали с отвара от пелин - 1 шепа нарязани корени се изсипва в 1,5 л вода и ври около 20-30 мин. Внимавайте да не паднете в казана.


8. Когато ви свърши течността в електрическия изпарител, не бързайте да тичате до магазина за нов. Просто презаредете празното бурканче със 100%-ов екстракт от евкалипт и им гледайте сеира на хвъркатите.


източник: ПИК

Коментари

Още статии