Бадемите регулират кръвната захар и топят мазнините

Добавено: Събота, 10 Май 2014г

Няколко бадема могат да бъдат перфектнатазакуска, която да предпази от заболявания по време на диета.


Тези ядки съдържат много протеини и потискат апетита, а са и много полезни за сърцето. Те са пълни с полезни мазнини и витамин Е, който предпазва от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи и болестта на Алцхаймер. Това се казва в резултатите от 6 проучвания, представени от специалисти по храненето в Сан Диего, САЩ.


При хората с риск от диабет или за диабетиците, бадемите регулират нивото на кръвната захар.


Тези ядки са богат източник на минерали, които са полезни за костите. Магнезият е важен за мускулите, нервите и кръвното налягане, допълва БГНЕС.


При едно от изследванията, проведено от Университета в Луизиана сред 24 808 души, е установено, че редовният прием на бадеми води до подобряване на психическото състояние. При умерен прием на ядките не се стига до затлъстяване, въпреки наличието на голямо количество мазнини в тях.


След 6-седмична диета, в която са включени бадеми, се забелязва намаляване на обиколката на талията и стопяване на мазнините в организма.


Предварителните резултати посочват, че намалението на мазнините в тялото благодарение на приема на бадеми, води до спад на риска от метаболитен синдром и на шанса от сърдечни заболявания.


източник: "Дарик"

Коментари

Още статии