Осем магнитни бури ни връхлитат през април! Вижте в кои дни!

Добавено: Понеделник, 07 Април 2014г

Осем магнитни бури ни връхлитат през април, съобщиха от Института по космически изследвания при БАН, предаде „Монитор“. Те ще бъдат на 8, 14, 15, 16, 20, 28, 29 и 30-и април.


В периода се наблюдават повишено кръвно налягане, кардиологични неразположения, лоша концентрация, главоболие, безсъние и обостряне на неврологичните и храносмилателните заболявания удрят не само в деня на магнитната буря. Когато има такива аномалии, хипертониците да си мерят редовно кръвното налягане сутрин и вечер да пият лекарствата си и при пикови стойности да потърсят своя кардиолог.


Това посъветва националният консултант по инвазивна кардиология доц. Иво Петров. Той препоръча на хронично болните в тези дни да не излизат от къщи, ако имат такава възможност, и да не се натоварват емоционално и физически. Националният консултант припомни, че артериалната хипертония има директна връзка с мозъчния инсулт, затова хората да не допускат да вдигнат границите.


Доц. Петров не забранява алкохола в дните с магнитни бури, но подчерта, че дозите трябва да са малки. Според него по време на магнитните бури е добре човек да не преяжда, като месото на трапезата не бива да е мазно, а млечните продукти да са нискомаслени. В менюто трябва да има много плодове и зеленчуци, както и прясно изцедени сокове.


Автор: ПИК

Коментари

Още статии