Няма все да е така!

Добавено: Сряда, 26 Март 2014г

Един човек бил неимоверно богат, много приятели,много познати .. все черпел всички наред.


Случило се обаче така че загубил парите си,фирмите му фалирали, изведнъж приятелите и познатите изчезнали,жена му го напуснала,децата спрели да му говорят…целият му живот се сринал. Опитал да намери работа тук и там но никъде не му давали. Накрая подбуден от отчаянието той решил да се обеси и да сложи край на живота си. С последните си пари тръгнал към магазина да купи въже.В магазина продавачът го попитал:


-За какво ти е това въже?


-Много мъка срещнах,много тежък живот ме налегна,загубих парите си,бизнесът ми фалира, решил съм да се беся.Вече няма за какво да живея.


Продавачът се подсмихнал,дал му въжето,а с него и една бележка и му казал:


-Това което пише на бележката,прочети го като се прибереш у вас преди да се обесиш.


Тръгнал си човекът,прибрал се,затегнал примката,опънал въжето,качил се на стола и точно да се пусне се сетил за бележката. Извадил я от джоба си и прочел „Няма все да е така“…


Помислил малко човекът и малка надежда се зародила у него. Махнал въжето от врата си.


Минало време малко по малко човекът започнал пак да се замогва,възстановил бизнеса си и парите си. Решил да даде угощение в чест на това че отново живее добре. Поканил целия град,дошъл и магазинерът.Стоял кротко на една маса и наблюдавал.


Отишъл при него домакинът и му казал:


- Благодаря ти добри човече. Ти ми спаси живота с онази твоя бележка. Сега отново съм богат, имам приятели и живота ми има смисъл. Кажи какво да направя за да ти се отблагодаря?


Магазинерът го погледнал,поклатил глава и казал:


- Нищо не искам за отплата,освен едно… запомни добре… Няма все да е така!


източник: horizonti.info


Коментари

Още статии