Махнете миризмата от обувките с оцет, ракия или кислородна вода

Добавено: Неделя, 02 Март 2014г

С течение на времето в обувките ни се натрупва мръсотия, във вътрешната им част се разпространяват бактерии и те започват да миришат неприятно. Освен че ни носи дискомфорт, това може да ни причини и развитие на гъбички по краката. Затова трябва да предприемем меки, с които да дезинфектираме замърсените обувки. За да избегнете евентуална алергична реакция към синтетичните препарати за почистване на обувки, приложете един от следните методи.  • Накиснете памучни тампони с водороден пероксид (кислородна вода) и ги сложете върху стелките на обувките си. Оставете ги да престоят няколко часа или през цялата нощ, като повторите процедурата няколко пъти подред.

  • С тампони, напоени със спирт, ракия или водка също може да извършите почистването на обувките. Те имат силно антибактериално действие и тъй като са летливи, стелките ви няма да бъдат мокри на следващия ден.

  • Накиснете памучни кърпички или тампони с натурален оцет и ги поставете върху стелките си. Оставете ги да действат около 3 часа или за 1 нощ, след което проветрете обувките на открито.


източник: saveti.framar.bg

Коментари

Още статии