Трифон Зарезан или Свети Валентин?

Добавено: Четвъртък, 13 Февруари 2014г

Утре е денят на голямата битка - Трифон Зарезан или Свети Валентин. Мачът на годината - виното или любовта? Всъщност сякаш някога тези две неща са били разделени...


Така че дали Свети Трифон е влюбен до уши, или Свети Валентин е пиян от любов - все едно.


Със сигурност повечето български мъже смятат, че Свети Валентин е лигав католически празник. Кой нормален вярва, че 100 червени рози и херувимчета с наднормено тегло са по-въздействащи от бутилка хубаво вино? Ако разсъждаваме съвсем реално 14 февруари на всичкото отгоре е и петък, което откъдето и да се погледне си е ден за напиване. Големият проблем обаче е как да се избегне скандала "Ти не ме обичаш вече! И на Свети Валентин не се сещаш за мене." Дилема: жени или вино. 


Ето как елементарно нещата могат да бъдат съчетани:Вариант 1:  кутия бонбони във формата на сърце например, нещо от рода "Скъпа, обичам те всеки ден и не ми е нужен специален празник, за да го показвам!", ще свърши доста добра работа. След това обаче трябва да я вземете с вас на напиването с приятели. Ако ги понася. Може пък следващата година да предпочете да се види със самотни приятелки. Или да се примири, че сантименталният католически празник е красив само по филмите и да се снабди с повече носни кърпички пред телевизора. Докато вие зарязвате с компанията. 

Вариант 2: каните бандата у дома. Помагате в готвенето. Подарявате бельо за пред хора на любимата и я карате да го носи цялата вечер, но само вие ще си знаете за него. Така ще сте си спокойни, че няма да се налага да ви пренасят до вкъщи. Тя ще се чувства специална, без да се издава защо и накрая ще си имате и пиене и благодарна жена в леглото. А все някой от приятелите ще се сети да донесе бонбони и цветя. Всъщност има още два варианта, които обаче са взимоизключващи се:


Първи: Зарязвате гаджето и се напивате с приятелите в кръчмата. Негативи - тя е сърдита до гроб и е твърде възможно да си намерите багажа пред вратата. А приятелите няма да ви приютят, най-много да ви ожалват зад гърба.


Втори: Зарязвате приятелите и оставате да се гушкате с любимата. Тя на другия ден ще се фука пред приятелките, а компанията, ще ви заклейми като мухльо, който седи до женска фуста.


Хубавото на цялата работа е, че имаме празници, които не може да се подминават. Няма значение какви. После ще мислим за последствиято от празнуването. И който от тях да ви е на сърце - пак наздраве!

Коментари

Още статии