Най-нестандартните рекорди на Гинес

Добавено: Вторник, 04 Февруари 2014г

 И макар думата хоби най-често да се свързва с фейсбук, приятели и раздходка, то с изненада ще ви съобщим, че на света съществуват много по-нетипични хобита от кафе с приятели или плодов чай с хубава книга и повечето от тях са записани като рекорди на Гинес. Нека видим най-нестандартните.


Най-големият, изяден самолет 

Мишел Лотито е обикновен човек, който обича да вечеря неща като стъкло и метал. Мишел държи рекорда за най-много изядена храна – 150 килограмов самолет. Лекарите установяват, че стомашната лигавица на рекордьорът е два пъти по-голяма от обикновената, ето защо тялото му лесно смила метала. Най-дългият нос в света

Рекордът за най-дълъг нос отива при Турция, където Мехмет Озурек печели със своите 8.8см.Най-голямата бисквита в света

През 2003г. световна компания за производство на сладкиши решава да вдъхне живот на нов рекордьор с размери 754кв.м. Ако се чудите какво е червеното петънце в центъра на бисквитата, това е парче шоколад.


Най-дългите мустаци в света

Най-дългите мустаци в света пък са национална гордост на индийците. Рекордът държи Бадамясинх Жувансинх Гурхар, чиито мустаци са дължи 12.5м. Бадамясинх признава, че не ги е бръснал от 1976г. насам, с други думи мустаците са на възраст 37г.Най-голям брой хора върху дъска за сърф

Записаният брой на сърфистите, успели да се задържат 1 минута върху сърфа са 47. 


Най-дългата кожа в света

Световният лидер е Гари Търнър от Англия, който успя да опъне кожата на стомаха си до 15.8см. Гари има рядко заболяване на съединителната тъкан.


Коментари

Още статии