8 храни за здраве и младост!

Добавено: Петък, 24 Януари 2014г

Коя ли жена не е мечтала дълги години да е млада, жизнена и привлекателно. Разбира се, вечна младост няма, но тя може да ни съпътства дълго, ако се храним правилно, наблягаме на физическата активност и имаме несломим дух.

Американски диетолози посочиха осемте продукта, които трябва да включват в менюто си жените, ако искат по-дълго да бъдат здрави и млади. Ето го:

1. Домати. Те са богати на ликопен, намалят риска от рак на гърдата и рак на маточната шийка, както и от сърдечни заболявания.


2. Масло от ленено семе. То съдържа голямо количество омега-3 мастни киселини, намалява лошия холестeрол, изчиства кръвоносната система, предпазва от рак на гърдата и помага за намаляване на горещите вълни при менопауза.

3. Зеле. Богато на фибри и витамин С, лутеин, който помага да се съхрани остротата на зрението, укрепва имунната система, а калцият и витамин K способстват за укрепването на костите, предотвратяват остеопорозата.

5. Сьомга. Розвото месо на тази риба помага срещу депресия, укрепва нервната система и повишава нивото на естроген, който намалява след 40-годишна възраст.

6. Червена боровинка. Богата на витамин C и антиоксиданти, което спомага за цялостното укрепване на имунната система и предотвратяването на инфекции на пикочните пътища.

7. Кисело мляко. Намалява риска от диабет, помага на стомашно-чревния тракт, подобрява тургора на мускулната тъкан и забавя процеса на стареене.

8. Ядки. Повечето от тях намаляват риска от рак на гърдата и остеопороза. Консумацията на 50 грама пресни, а не печени ядки на ден задържа растежа на раковите клетки в организма и спомага за запазване здравината на костите.


 http://zdrave.ws

Коментари

Още статии