Вредното се оказва ..... полезно?

Добавено: Понеделник, 20 Януари 2014г

Нека масажираме съвестта си с някои научно доказани факта, които показват положителната страна на някои обявени за крайно вредни навици:    


1. Пушенето е полезно Или поне пушенето с мярка. Научно е доказано, че пушенето стимулира секрецията на щитовидната жлеза, на надбъбречните жлези и яйчниците.  Освен това,  никотинът стимулира мозъчната дейност и тази на храносмилателния апарат. Малък плюс на вредния навик е и че цигарите ефективно увеличават секрецията на анти стресовите хормони.


2. Бирата е полезна Край на терзанията за биреното коремче! Пенливата напитка има десетки положителни действия за организма: освен че, както всички знаем, е полезна за бъбреците, тя укрепва и костите, намалява риска от сърдечносъдови заболявания, а богатото съдържание на минерали и витамини я прави, макар и изненадващо, идеална напитка при простуда и грип. Към дългия списък с положителни ефекти добавяме, че чаша от кехлибарения елексир предпазва от гастрит, намаля риска от рак, активира производството на стомашен сок, регулира изпотяването, премахва пърхота и бръчките!


3. Псуването е полезно Спи спокойно, Ице, оневинен си! Научните факти са, че използването на нецензурни думи е полезно, защото разтоварва от стреса. Специалисти от университета в Норидж са стигнали до извода, че хората, на които им се разрешава да псуват на работа се чувстват повече като екип и по-лесно скрепяват взаимоотношенията си. Също така се смята, че употребата на мръсни думички помага за по-лекото понасяне на физическата болка.


4. Хъркането е полезно Ок, вече, освен Стоичков, спокойно може да спи и целокупната мъжка половина от човечеството. Да спи и да си хърка на воля, защото изследванията показват, че шумният навик е полезен за сърцето, особено при възрастните хора. Изследователите от университета “Текнион” са установили, че хората над 65-годишна възраст, които страдат от свързаното с хъркането състояние сънна апнея, живеят по-дълго от тези, които не хъркат. Една от теориите на учените е, че честото спиране на притока на кислород към органите и кръвта, причинено от паузите в дишането, по някакъв начин подсилва сърцето и мозъка, което означава, че при евентуален инфаркт или инсулт, тялото може да се справи по-добре със ситуацията.


www.webmiastoto.com

Коментари

Още статии