ПРАВИЛНО ЛИ ЯДЕТЕ ПЛОДОВЕТЕ?

Добавено: Понеделник, 13 Януари 2014г

Плодовете играят важна роля в детоксикацията на тялото, тъй като доставят голямо количество енергия, необходима за ежедневните дейности, но също така и за загуба на тегло.


Ние всички мислим, че яденето на плодове означава да им обелим кората, да ги нарежем на парченца и да ги сложим в устата си. Между другото, не е толкова просто. Важно е да знаем как и кога да ядем плодове, казва д-р Мехмет Оз.


Плодовете трябва да се консумират на празен стомах и никога след хранене. Ако изядете две филийки хляб и след това парче плод, поради бързото си разграждане и голямото съдържание на вода, която съдържа, плодът е готов да премине бързо през стомаха и червата, но вече влязлата храна възпрепятства това. Плодът влиза в контакт с храната в стомаха и цялата тази маса започва да се разваля. Храната ферментира и се превръща в киселина.


Колко пъти сте чувствали, че ви идва да се оригвате от два резена диня, с които сте искали да се освежите след обяд или вечеря, или след банан. Това няма да се случи, ако ядете плодовете на празен стомах. Плодът, смесен с друга храна, произвежда газове и поради това често се усеща подуване на стомаха, не само когато ядете цитрусови плодове с много киселина, като портокали или лимони.


Сок или цял плод?

Пийте само свеж плодов сок, а не концентрирани сокове. Не е добре да се ядат сварени плодове, като компоти например, тъй като термичната обработка разрушава всички витамини. Яденето на цели плодове е за предпочитане, вместо пиенето на сок от тях. Ако искате да се освежите със сок, пийте го бавно – глътка по глътка!


Любопитно


 

Коментари

Още статии