Неща, които мобилният ти телефон може да прави, но ти не знаеш

Добавено: Събота, 28 Декември 2013г

1. Номерът за спешни случаи в целия свят е 112. Той може да бъде избран дори ако телефонът ти е блокиран.


2. Забравил си си ключовете вътре в колата и си далече от вкъщи, където имаш резервни ключове, за да я отвориш? Ами добре, тогава се обади у вас и накарай някой да приближи дистанционното на колата до телефонната слушалка. Ти дръж мобилния на около 20 см от вратата на колата. А сега у вас да натиснат копчето за отваряне...              Бинго! Ключалките се отвориха.  Същото става и за багажника.  Направи проба!


3. Падна ти батерията на мобилния телефон? Всички мобилни телефони имат резервен заряд в батериите си, който щом набереш *3370#  автоматично се активира и ти дава до 50 % допълнителен заряд.  Когато сложиш телефона да се зарежда, този резерв ще се зареди автоматично и така ще имаш за друг случай.


4. Какво да правиш ако ти откраднат мобилния телефон? Търговците на мобилни крият тази информация, за да може крадецът да ползва телефона и да консумира услуги, а жертвата на кражбата да си купи нов апарат и също да консумира услуги.  


a)    Трябва да намериш серийния номер на телефонния апарат. За да го направиш, просто маркирай *#06#, БЕЗ ДА ИЗБИРАШ, и на екрана ще се появи серийният номер на телефонния ти апарат.  


b)    Запиши си този номер и го запази на сигурно място. В случай че ти откраднат мобилния, обади се твоя мобилен оператор и му дай този номер. Това ще позволи телефонът да бъде блокиран напълно, дори и крадецът да смени СИМ-картата.  


c)    Вероятно никога няма да си върнеш този апарат, но поне ще си сигурен, ч крадецът никога няма да може да го използва.  


d)     НАЙ-ВАЖНОТО в случая е, че ако всички знаеха тази хитринка, кражбата на мобилни телефони щеше да е безполезна  Така че изпрати това съобщение на всички товои познати. И не забравяй да си запишеш на сигурно място серийния номер.


Източник: hitrini.hit.bg


 

Коментари

Още статии